Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Ivelina
Ivelina

Ekaterina Okova for Partnership Manager (2021/2022) Empty Ekaterina Okova for Partnership Manager (2021/2022)

Mon Jun 28, 2021 1:28 am
Dear all,
We are happy to present the application of Ekaterina Okova for the position of Partnership Manager of ESN Bulgaria for the upcoming mandate 2021/2022. You can find her motivation here.

In the meanwhile Rules and Deadlines still apply:
· All active members of ESN Bulgaria can ask the candidates questions.
· Keep your posts as image-free and document-free as possible.
· The deadline for sending your questions is 04.07.2021, 23:59 h.
· The deadline for the candidate to answer their questions is 06.07.2021, 23:59 h.
Нели Калинова
Guest

Ekaterina Okova for Partnership Manager (2021/2022) Empty Въпроси към Катето

Fri Jul 09, 2021 11:53 am
Здравей, Кате,

Поздравления за кандидатурата! Позволявам си да задам въпроси, въпреки че срокът за въпроси към кандидатите за УС и подкрепящи позиции мина, но в твоя случай имаше и други обстоятелства. Very Happy Предвид това, не очаквам да получа отговор задължително, но бих се радвала.

1. Какво е за теб ЕСН днес?
2. В кандидатурата си споменаваш, че можеш да дадеш пример за поне 2 партньорства за всяка секция. Можеш ли да посочиш такъв за ЕСН Свищов, например?
3. Предвид приоритета на програма Еразъм+ за устойчивост и околна среда (Зелен Еразъм), за съжаление, така харесваното от пътуващите партньорство с Райънеър, въпреки че е подновено, догодина може би няма да е активно. Какви действия би предприела в България, за да промотираме устойчиви начини за транспорт (различни от полети) и смяташ ли, че има поле за установяване на партньорство (освен това с наем на коли). Какъв би бил заместителят на ключовото партньорство с Райънеър, което е сред основните причини ЕСН картата да се разпространява (в контекста на България).

Пожелавам ти успех!

Поздрави,
Нели
Ekaterina
Guest

Ekaterina Okova for Partnership Manager (2021/2022) Empty Отговори до Нели Калинова

Tue Jul 20, 2021 1:52 pm
Благодаря ти за въпросите,Нели. Отговорям ти макар и със закъснение, ама те тези срокове за нищо ги нямаме. Cool

1. За почти две години и половина, три различни една от друга позиции и безброй предизвикателства ЕСН беше и е много неща. От професионална гледна точка - развитие и възможност - почти ежедневно се случва нещо, което те провокира и те кара да покажеш потенциала и уменията си, но и да ги развиваш и усъвършенстваш едновременно с това. От лична гледна точка - семейство - хора, които те подкрепят, които те подтикват да показваш най-доброто от себе си, които не те съдят, а ти дават възможност да си изявиш, които са готови да ти дадат съвет, критика, да ти помогнат - без значение дали става въпрос за нещо вътре или вън от ЕСН задълженията ни.  ЕСН е просто невероятен - идеи, свобода на действие, споделени идеали и ценности, приключения, нови хора с нови мисли. Горда съм, че съм част от ЕСН и че съм част от тази магия, която разпространява(ме).

2. Тази година с момичета от Свищов имахме няколко разговора, от които установихме, че това което им е най-нужно на тях са най-общо казано две неща - по-добра връзка с останалите градове и повече занимания на локално ниво. Под първото се има най-вече транспорта, който в Свищов е ограничен, за това и сме се насочили в посока намиране на Rent a car партньор, който да извършва дейност в града, за да имат Еразъм студентите по-голяма свобода на движение /Имало е подобна фирма, към момента не работи/. Относно заниманията в града - огромният плюс на по-малките градове, в който има Еразъм студенти е, че те успяват да създадат по между си една много силна общност и да са почти постоянно заедно, особено когато и живеят на едно и също място - традиционни вечери, кино вечер, игри и подобни. Това, което им трябва е нещо по-различно - това, към което сме се насочили основно са спортни занимания - фитнес, йога, конна езда в районна и подобни активности.

3. Не е тайна, че Sustainability ми е любима тема, много близка на сърцето. Относно партньорства свързани с устойчиви начини на пътуване или поне по-малко вредящи на околната среда такива има почва. Има обаче едно леко предизвикателство, което пречи тези партньорства да са факт и това е сравнително малкият брой Еразъм студенти в България и част от организициите, с които влизаме в контакт ни смятат за все още малки и незначителни. /Всички сме наясно, че при пристигащи 5000 еразми в България - има няма 50 ще се възползват от рент а кар например, аналогично и от други партньорства/. И тъй като все пак ни е важно качеството, а не количеството е важно и кои ще бъдат партньорите ни, за да можем да подсигурим и безопасността им до някаква степен. Към мометна не мога с ръка на сърцето да кажа "Ето тази автобусна компания е сигурна и надежна и с нея ще направим партньорство, защото Еразмите ще бъдат в безопасност, когато се возят с тях".
И все пак варианти има - за в града тротинетките Хобо /вече и в Пловдив и Варна/, за извън града пък имам голяма мечта - ЕСН картата да бъда разпознаваем и признат документ за студенти, не само след партньорите ни, но и сред институции и големи организации/включително БДЖ и автобусните компании/, за да може да се ползват със студентската преференция, което да увеличи желанието им за пътуване именно с влак/автобус. По това смятам да работя по-активно тази година и надявам се обстановката да позволя работата в тази посока, тъй като макар и миналата година да беше част от приоритетите ми, заради пандемиологичната обстановка беше невъзможно да се случва комуникация в тази посока, когато няма толкова Еразъм студенти, няма и възможност за свобондо пътуване.
Както каза и ти намалението с Райънеър е една от основните причини ЕСН картата да се продава, но въобще не е нужно това да е така. Ако напълним портфолиото си с партньорства, който са значими и необходими и студентите виждат, че наистина ще спестяват от ежедневните си разходи с нея, то тя ще бъде достатъчно атрактивна дори и без да разчитаме на "големите" партньори /особено когато те имат 101 условия, с които трябва да се съобразяват./ Начини има, само трябва работа, която обаче не може да се свърши за месец два, защото тук има и елемент на промяната на нагласи, но има е нещо, което и друг път съм казвала - Досега еразмите си купуваха картата главно заради Райънеър, ако зимният семестър Райънеър вече няма, то Еразмите ще знаят, че такова партньорство е имало и ще се разочароват, но след година тогавашните еразми няма да знаят, че такова въобще е имало и ще виждат в картата съвсем други възможности.

Това е от мен. Надявам се отговорите, макар и дълги да са задоволителни и съм на линия да отговорям и на още.
Катетоflower
Sponsored content

Ekaterina Okova for Partnership Manager (2021/2022) Empty Re: Ekaterina Okova for Partnership Manager (2021/2022)

Back to top