Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Ivelina
Ivelina

Sava Dikov for Secretary (2021/2022) Empty Sava Dikov for Secretary (2021/2022)

Wed Sep 29, 2021 8:51 pm
Dear all,  we are happy to announce the candidacy of Sava Dikov for Secretary with a mandate 2021/2022. To see his motivation and CV click HERE.

Deadlines:
All active members of ESN Bulgaria can ask the candidates questions.
Keep your posts as image-free and document-free as possible.
The deadline for asking your questions is 13.10.2021, 23:59 h.
The deadline for the candidates to answer is 15.10.2021, 23:59 h.
Нели Калинова
Guest

Sava Dikov for Secretary (2021/2022) Empty Въпроси към Сава

Sun Oct 10, 2021 1:35 pm
Здравей, Сава,

Поздравления за кандидатурата! Ето моите въпроси към теб:
1. Какво е за теб ЕСН?
2. Често пъти споменаваш в кандидатурта си целите на ЕСН. Какви са според теб целите и мисията на ЕСН?
3. От кандидатурата ти изглежда, че би искал да промениш донякъде ролята на секретаря и да се позицията да поеме част от отговорностите на вице-президента. Защо смяташ, че точно в това направление трябва да се развива секретарската позиция и според теб какво е бъдещето на тази позиция в дългосрочен план?
4. Какъв ще е твоят подход в организацията на работата на секретаря, така че всички срокове да бъдат спазени, но и по-важно - да се избегнат неприятните ситуации на съобщаване на важни крайни срокове в последния момент? Как би оптимизирал работата на секретаря?
5. Кое ще е най-голямото предизивкателство за теб да се присъединиш към вече създаден екип и да поемеш отговорностите на член на националния борд на ЕСН България? Как ще ги преодолееш?

Благодаря предварително за отговорите!

Успех!
Нели
Мадлен Васева
Guest

Sava Dikov for Secretary (2021/2022) Empty Re: Sava Dikov for Secretary (2021/2022)

Tue Oct 12, 2021 3:52 pm
Здравей Сава,

Поздравления за кандидатурата и за наименованието на СВ-то ти!

Много се радвам, че си сложил точно неща като отворена комуникация и прозрачност във визията си за позицията, но имам няколко въпроса:
1. Виждам, че имаш доста задачи покрай останалите ти позиции и работа. Сама разбирам, че понякога искаме да направим много, но времето не ни стига. Как би подходил, така че да си оптимизира времето и да ти е по-лесно да се спазват всички срокове и подаване на информация навременно, като едни от основните задачи на Секретаря?

2. Доста силно наблягаш на съвместна работа с Вице-президента като основен фокус върху доброволците, което е важно особено в днешно време, имайки предвид лесната загуба на мотивация. Тук съм частично покрита от Нели, на все пак не смяташ ли че това измества фокуса от основните функции на секретаря? Все пак има и борд съпорт на Вице-президента, а освен това секретарската позиция в борда е може би тази, която най-много следва да работи с всички членове на Национален борд и съпорт по различните основни цели.
Какво би предложил за повдигане на мотивацията на нашите членове в тези сложни времена и за постигане на достатъчно организационна култура и познаване на целите ни?

3. Като Секретар би ли се заел да участваш в срещи със заинтересовани страни, съвместно с други позиции (най-вече Президент и Съветник по образованието), тук може да внесеш опит и от останалите си позиции? Смяташ ли че ще имаш възможност да подпомогнеш работата на тези 2 позиции, с цел повече видимост на организацията ни и работа върху целите ни свързани с политиките за младежта и доброволчеството?

4. Може ли да ми кажеш поне един от приоритетите на Еразъм 2021-2027, за чието имплементиране ЕСН може да бъде най-полезен спрямо дейността и контактите ни, според теб?

Мерси и успех!
Sava Dikov

Sava Dikov for Secretary (2021/2022) Empty Re: Sava Dikov for Secretary (2021/2022)

Sun Oct 31, 2021 2:05 pm
Здравей, Нели,

Благодаря ти за въпросите. Представям моите отговори, в хронологичен ред:

1. Личното ми възприятие за ЕСН е общност. Идея за обединеност, в която намирам чувство на подкрепа и възможност за развитие. След около две години в организацията, ЕСН се превърна в лична мотивация за развитие, както заради самата структура, така и заради хората, които срещнах в нея.

2. В главата ми целите и мисията на ЕСН са разделени на две "категории". От една страна стоят административните цели на структурата, като тези, които се открояват, са развитието на доброволческата дейност, устойчива интеграция на студентите в европейската международна общност, както и концепцията за само поддържаща се структура на самоуправление.
От другата страна стоят чисто социалните цели на организацията, които по-скоро дефинирам като причините за наличието на административни цели. Тук визирам именно, развитието и обогатяване на европейското общество, чрез подсилване и имплементация на международните студенти.

3. Позицията на Секретаря трябва да бъде катализатор на останалите административни позиции в организацията. В програмата си съм заложил на развитие на човешкия ресурс, защото вярвам, че във всяка една организация или структура, пълния потенциал на развитие може да се постигне, чрез оптимизация на човешките ресурси. Тъй като това съвпада с функциите на Вицепрезидентът, смятам, че Секретарят, може да лекоти неговите действия и функции, но не и да ги изземе.

4. Спазването на сроковете е от неимоверна важност. Методологията, която бих използвал, за да осигуря спазването им и да предотвратя ситуации с уведомления в последния момент е ежемесечно разпределение и планиране на всичко предварително известно, а в случаи на нова информация, дошла в по-късен етап, смятам, че би било ефективно ежедневно проверяване и разпространението на гореспоменатите срокове в "последния момент ".

5. Имам честта да съм работил с повечето хора от ръководния екип, а с всички се познаваме. Смея да твърдя, че след един ефикасен преход ще може да се сработим. Като предизвикателство, мисля, че най-голямата трудност би била да се приобщат всички различни работни стилове на хората в екипа, но мисля, че с комуникация и откритост това би било лесно преодолимо.

С уважение,
Сава
Sava Dikov

Sun Oct 31, 2021 8:52 pm
Здравей, Меги,
Благодаря ти за въпросите, ето и моите отговори в хронологичен ред:

1. Към момента позицията ми в ЕСН е partnership manager към ЕСН София, а в личен план съм безработен и нямам планове да започвам нова работа поне до края на следващата академична година.
Отговорът може да се препокрие с този към Нели. Вярвам, че най-ефективният начин за оптимизиране на времето е, чрез ясно планиране на предварително известните задължения и ангажименти, тъй като по този начин, винаги се знае какво предстои и в случаи на непредвидени ситуации, е ясно как може да се реагира.

2. Вярвам, че функцията на Секретарят е катализатор на цялата организация. Програмата, която представям е по-скоро рамкова, от колкото категорична. Както споменаваш в самия въпрос, една от градивните частици на организацията е доброволецът, а за жалост напоследък има сериозен спад на мотивацията. Вярвам, че мотивация се повдига, когато членовете "видят" и осъзнаят резултатите от своите действия.

3. Както споменах, позицията на Секретаря може да се опише като катализатор на работния процес. Вярвам, че ако този процес се случва безпрепятствено, моята работа ще подпомага споменатите позиции. Колкото до срещите със заинтересованите страни, бих се заел, стига да съм достатъчно информиран и компетентен.

4. Цифровизацията. Последните две години видяхме нуждата от цифровизацията, не само в нашата сфера на дейност, а в световен мащаб, тъй като смятам, че всички наши контакти и партньори са се насочили към максимално цифровизиране на дейността си, мисля, че този приоритет е ключове за развитието на ЕСН.

С Уважение,
Сава
Sponsored content

Back to top