Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Ivelina
Ivelina

Daniyl Tanev for Treasurer (2021/2022) Empty Daniyl Tanev for Treasurer (2021/2022)

Mon Jun 28, 2021 1:13 am
Dear all,
We are happy to present the application of Daniyl Tanev for the position of National Treasurer of ESN Bulgaria for the upcoming mandate 2021/2022.
You can find his motivation here .

In the meanwhile Rules and Deadlines still apply:
· All active members of ESN Bulgaria can ask the candidates questions.
· Keep your posts as image-free and document-free as possible.
· The deadline for sending your questions is 04.07.2021, 23:59 h.
· The deadline for the candidate to answer their questions is 06.07.2021, 23:59 h.
Нели Калинова
Guest

Daniyl Tanev for Treasurer (2021/2022) Empty Въпроси към Дани

Fri Jul 02, 2021 1:49 am
Здравей, Дани,

Поздравления за кандидатурата! Ето моите въпроси към теб:

1. Какво е ЕСН за теб?
2. Какво е за теб програма Ераъзм+?
3. Как според теб ролята на ковчежника може да допринесе за устойчивото развитие на организацията?
4. Тъй като натовареността на ковчежника в сравнение с останалите позиции е по-малка, смяташ ли, че ковчежникът може да поеме под крилото си някоя от каузите на ЕСН и да работи по-целенасочено върху имплементирането й (подобно на межд.ниво)? Коя би била тази кауза за теб и можеш ли да дадеш пример какво би направил?
5. Можеш ли да дадеш пример за комерсиални партньори, с които би искал ЕСН да работи?

Благодаря за отговорите! Пожелавам ти успех!

Поздрави,
Нели
Zlatina Todorova
Guest

Daniyl Tanev for Treasurer (2021/2022) Empty Re: Daniyl Tanev for Treasurer (2021/2022)

Fri Jul 02, 2021 3:11 pm

Здравей, Дани!
Поздравления за кандидатурата!
1. Какво би определил като добра практика в работата на настоящия ковчежник - Ваня?
2. Как би подобрил финансовата грамотност на нашите доброволци на локално ниво, които също работят с бюджет?
3. Кои знания и умения, които си придобил от позицията на комуникационен мениджър, която заемаш в момента, биха ти били полезни ако бъдеш избран за национален ковчежник?

Поздрави и успех!
Dani_T

Daniyl Tanev for Treasurer (2021/2022) Empty Re: Daniyl Tanev for Treasurer (2021/2022)

Mon Jul 05, 2021 3:04 pm
Нели Калинова wrote:Здравей, Дани,

Поздравления за кандидатурата! Ето моите въпроси към теб:

1. Какво е ЕСН за теб?

Здравей, Нели,

ЕСН за мен е организация където можем да си реализираме потенциала, можем да развием нашите таланти, да научим нови умения, да опитаме нови неща, хоби, запълване на свободното време…приятелство. И най-важното, че всичкото това се движи от млади хора със сходни идеали и интереси. ЕСН е място където може да прекараш своята следеразъмска депресия, тъкмо след като си се върнал от обмен. ЕСН може да е доста неща и при това хубави неща.

2. Какво е за теб програма Ераъзм+?

Участвал съм по програмата Еразъм+ два пъти за по един семестър и мога да кажа, че на първо място е излизане от зоната ти на комфорт, поне за мен. Опитваш нови неща, придобиваш ценен опит и ти се разширява кръгозора като се запознаваш с много нови хора. И от всичко това ти остават много спомени, които може да разказваш.

3. Как според теб ролята на ковчежника може да допринесе за устойчивото развитие на организацията?

За устойчивото развитие на организацията ковчежникът може да допринесе като работи заедно с Координатор проекти, Координатор партньорства или Координатор събития. Като пример бих дал да се работи заедно по каузата на ЕСН - ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY. Чрез правилното разпределение на разходите може да се допринесе точно до това устойчиво развитие.

4. Тъй като натовареността на ковчежника в сравнение с останалите позиции е по-малка, смяташ ли, че ковчежникът може да поеме под крилото си някоя от каузите на ЕСН и да работи по-целенасочено върху имплементирането й (подобно на межд.ниво)? Коя би била тази кауза за теб и можеш ли да дадеш пример какво би направил?

Съгласен съм, че натовареността на тази позиция е по-малка сравнение с другите и абсолютно е възможно човекът на тази позиция да поеме някоя от каузите и да я развие на национално ниво. Две от каузите, които ми харесват и бих допринесъл за тяхното имплементиране са EDUCATION & YOUTH и SKILLS & EMPLOYABILITY.

Относно първата кауза, аз съм поддръжник на Erasmus In Schools, тъй като първият ми досег с програмата Еразъм+ беше в 10. клас, в училище. Отделно моето училище беше и сега е доста активно в участието си в програмата. И като човек завършил магистратура Управление на международни проекти, бих помогнал и работил с Координатор проекти върху развитието на тази дейност и смятам, че има голям потенциал за развитие в българските училища.

Относно втората кауза, винаги съм смятал, че нашите доброволци имат най-различни умения придобити в училище, университет или дори в някой курс, който са го взели доброволно. Както и също, че те имат професионален опит в някои от топ компаниите в България. От друга страна ЕСН под някаква форма също дава сцена доброволците да си развият уменията допълнително, което това ще се отрази в CV-то. Това трябва да се покаже по някакъв начин на външни страни. Отделно е възможно като организация да допринесем за популяризирането на Еразъм+ стаж и повече хора да вземат участие.

Бих могъл да допринеса с различни неща, които не са свързани пряко с позицията на Ковчежник. Като пример бих дал, че бих искал да помагам на Комуникационния мениджър и в тази сфера доколкото мога, тъй като досега аз заемах тази позиция.  

5. Можеш ли да дадеш пример за комерсиални партньори, с които би искал ЕСН да работи?

Според мен ЕСН може да привлече партньори, които са повече в услуга на доброволците, за да имаме какво да им дадем още, да ги мотивираме да са активни и да останат членове колкото се може по-дълго. Като такъв пример би бих дал тип курсове за допълнителна квалификация.  
За мен партньорството с рентакар компанията, което беше реализирано последната година беше важно, като дава както на Еразъм студентите, така и на нас доброволците възможност да пътуваме с намаление.
Аз съм сигурен, че Катето, заемаща позицията на досегашен Координатор партньорства и кандидат за преизбирането ѝ, има още една торба с идеи за нови партньори и при евентуалното ѝ преизбиране бих искал да съм ѝ максимално полезен.
Dani_T

Tue Jul 06, 2021 12:45 pm
Zlatina Todorova wrote:
Здравей, Дани!
Поздравления за кандидатурата!
1. Какво би определил като добра практика в работата на настоящия ковчежник - Ваня?

Здравей, Злати,

Смея да твърдя, че Ваня си вършеше много добре работата, тъй като бях част от този Национален борд в последната година, както мисля, че и другите от екипа го твърдят.
Тя беше активна в групата Business and Finance Community (BFC) във Фейсбук и беше отговорен ковчежник, особено с частта свързана с ESNcards и плащането на секционните такси към ESN International. Смятам да продължа всичко това, като и да се опитам да я надградя.

2. Как би подобрил финансовата грамотност на нашите доброволци на локално ниво, които също работят с бюджет?

Тъй като вече имаме Одит комисия и в частност и Финансов одитор, самите секции трябва да бъдат по-отговорни относно отчетността на разходите и приходите им. Всяка наша секция трябва да има някакъв документ където си отчитат потоците. И трябва да се започне от там, така че по-лесно да си следят финансите. Възможно е да се създаде едно мини-ръководство свързано с частта Финанси, със полезни съвети.  

3. Кои знания и умения, които си придобил от позицията на комуникационен мениджър, която заемаш в момента, биха ти били полезни ако бъдеш избран за национален ковчежник?

Тъй като досега заемах няколко позиции, не само на Комуникационен мениджър, бих казал, че съм си подобрил, както и че ще ми бъде полезно, умението да си управлявам времето ефективно и да си завършвам дадените задачите в срок.

Поздрави
Sponsored content

Back to top