Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
avatar
Admin
Posts : 14
Join date : 2020-09-07
View user profilehttps://esnbg.forumotion.eu

Zlatina Todorova for President (2020/21) Empty Zlatina Todorova for President (2020/21)

Mon Sep 07, 2020 11:11 pm
Dear all,
We are happy to present the application of Zlatina Todorova for the position of President of ESN Bulgaria for the upcoming mandate. You can find her motivation here.

In the meanwhile Rules and Deadlines still apply:
· All active members of ESN Bulgaria can ask the candidates questions.
· Keep your posts as image-free and document-free as possible.
· The deadline for sending your questions is 16.09.2020, 23:59 h.
· The deadline for the candidate to answer their questions is 18.09.2020, 23:59 h.


Last edited by Admin on Sun Jan 03, 2021 3:20 pm; edited 1 time in total

Ivelina likes this post

Neli Kalinova
Posts : 11
Join date : 2020-09-08
View user profile

Zlatina Todorova for President (2020/21) Empty Въпроси към Злати

Tue Sep 08, 2020 5:31 pm
Злати, поздравления за повторното кандидатиране!

Имам следните простички въпроси към теб:
1. С какво най-много се гордееш от изминалия мандат?
2. Има ли нещо, което не си успяла да постигнеш - ако да, какво е то, какво ти е попречило и дали би опитала отново?
3. Какво научи от опита си като президент на организацията през изминалата година?

Благодаря предварително за отговорите!
Успех! sunny

ZlatinaTodorova likes this post

avatar
Posts : 2
Join date : 2020-09-08
View user profile

Zlatina Todorova for President (2020/21) Empty Re: Zlatina Todorova for President (2020/21)

Wed Sep 09, 2020 4:22 pm
Здравей, Нели! С нетърпение очаквах твоите въпроси!
1. Бих казала, че имам много поводи за гордост, но ще се спра на три. Преди всичко ще изтъкна факта, че благодарение на наученото по време на твоя мандат, както и периодът на предаване на позицията, определиха моя визия и посоката, към която да се насоча като президент. Гордея се, че успях да надградя постигното от теб и да се стремя да извоювам все по-широка разпознаваемост на Ерасмус Стюдънт Нетуърк, която организацията заслужава.
Не мога да не спомена и трудните времена, през които преминахме, които се отразиха негативно на нашата дейност, но въпреки това целият екип на национално ниво съумяхме да се мотивираме взаимно и да мотивираме доброволците, за да се адаптираме към условията и да продължим работа във виртуалния свят.
Ще изразя и възхищението си от активността и ангажираността на членовете в Education and Youth Community и с общи усилия достигнахме до недостижими за мен върхове в образователна сфера и представителството на ЕСН България пред трети страни.

2. Да, признавам, че смятам за мой пропуск липсата на достатъчно тийм билдинги и неформални срещи на членовете от национално ниво, за да можем да се сплотим като колектив и да изградим отборен дух. Настоящите членове на борд и съпорт са страхотни хора, професионалисти както в ЕСН, така и в своята кариера и съжалявам, че многото ни ангажименти и липсата на време не ни позволиха да се опознаем повече като отделни личности! Със сигурност ще работя върху това през предстоящия ми мандат и с радост ще подготвя дейности за изграждане на екипа.
3. Позицията ми на президент изгради у мен силно чувство за отговорност. Отговорност към хората, които са ми гласували доверие, за обещанията ми, които съм си/им дала и последващите действия!
Научих се също да бъда праволинейна и търпелива. Неколкократно се уверих, че целта винаги ще бъде постигната, ако разполагаш с план и изкачваш търпеливо всяко “едно стъпало” към успеха. Научих се да слушам повече отколкото да говоря. Да отделиш внимание и да изслушаш какво имат да ти кажат доброволците, отразявайки техните емоции, мнение, впечатления е изкуството, което изгражда доверие, създава принадлежност към голямото семейство на ЕСН и увеличава продуктивността.
Прегръщам те и очаквам с нетърпение да се видим скоро!

Angel Ivanov and Neli Kalinova like this post

atanas.toshev
Posts : 3
Join date : 2020-09-09
Age : 28
Location : Sofia
View user profile

Zlatina Todorova for President (2020/21) Empty Re: Zlatina Todorova for President (2020/21)

Fri Sep 11, 2020 11:58 am
Здравей Злати,

Изключително се радвам да видя твоята кандидатура! Едно от най-логичните неща, особено след силен първи мандат, за което те поздравявам! Определено през последната една година се открои като младежки лидер!
В тази връзка бих искал да те попитам кое намери за най-предизвикателно през изминалата една година и кое ти беше най-приятно и присърце от задълженията на президент на ЕСН България?
От опорните точки, които си упоменала в своята кандидатура става ясно, че заявяваш желание за донадграждане на първия мандат, но и един мандат, който е малко по-експанзивен към други организации, в това число включвам НПСС и НМФ. Какъв подход мислиш да използваш при задълбочаване на контактите между ЕСН България и други организации?

Каква според теб трябва да е позицията на президента на ЕСН България при евентуален паритет в гласуването за нов Устав на ЕСН България?

Благодаря ти предварително и УСПЕХ!


ZlatinaTodorova and Neli Kalinova like this post

avatar
Posts : 2
Join date : 2020-09-08
View user profile

Zlatina Todorova for President (2020/21) Empty Re: Zlatina Todorova for President (2020/21)

Fri Sep 18, 2020 1:54 pm
Здравей, Наско!
Благодаря ти за въпросите!
1. В тази връзка бих искал да те попитам кое намери за най-предизвикателно през изминалата една година и кое ти беше най-приятно и присърце от задълженията на президент на ЕСН България?
- Най-голямо презвикателство за мен бих могла да определя в комуникацията си с Националната агенция. Въпреки, че в началото на моя мандат проявиха интерес и оправиха покана към нас за участие в обучание за международните офиси, която ние с радост приехме, то в следващите няколко месеца, когато сътрудничеството между ЕСН България и ЦРЧР трябваше да се задълбочи, заради безпрецедентната обстановката, не оказаха съдействие и не откликнаха на молбата ми за по-активното ни включване във вземането на адекватни мерки за студентите. Но това ще се подобри по време на следващия ми мандат, защото вече съм си изградила метод в комуникацията си с тях и все повече ще ги ангажирам в нашите дейности.
А от към приятните моменти - не мога да дам само един пример, мога само да обобщя, че много си харесвам позицията и отговорностите към нея и за това всичко, което съм правела и правя, е с цялото ми сърце и душа. Отговоря на моята същност, опит, образование и смятам, че по този начин успях да допринеса за визията на президента!

2. От опорните точки, които си упоменала в своята кандидатура става ясно, че заявяваш желание за донадграждане на първия мандат, но и един мандат, който е малко по-експанзивен към други организации, в това число включвам НПСС и НМФ. Какъв подход мислиш да използваш при задълбочаване на контактите между ЕСН България и други организации?

Сътрудничеството ми с НПСС и НМФ е ключово за мен в постигането на добри междуорганизационни отношения. НПСС и НМФ са организации с дългогодишен опит в студентското самоуправление, структурен диалог, и гарантиране и защитаване на младежките права. На мнение съм, че трите органиции можем да си бъдем взаимно полезни в реализирането на целите ни, свързани с по-качествено образование, по-добри условия за работа на младите хора и конкурентносподобност, социално приобщаване, устойчивост, равен достъп до информация, възможност за участие в международна мобилност и тн.
За една година успях да установя добри отношения с двете организации и в частност двамата председатели. Със сигурност този диалог между нас ще продължи и през предстоящия ми мандат. Мисля, че ЕСН може да предостави широка еспертиза на двете организации по въпроси, свързани с програмата “Еразъм+” и международната мобилност.
Като за началото подготвям събитие - кръгла маса, посветена на приоритетите на новата програма “Еразъм+”, именно с участици - НМФ и НПСС, на която ще подготвим план за съвместно действие на трите организации по имплементирането на съответните приоритети в България.

3. Каква според теб трябва да е позицията на президента на ЕСН България при евентуален паритет в гласуването за нов Устав на ЕСН България?
Приемането на нов устав не е лесен процес, който изисква много време и зависи от активните членове на организацията.
При евентуален паритет на предложението за устав, президентът, както и представителите на работната група по изготвянето, трябва да предприемат проучвателна кампания, насочена към членовете на НПО-то, за да се стигне до причината за неприемането му и да представим нов вариант, който ще е приемлив за всички.

Поздрави, Насе и до скоро виждане! 😘
Sponsored content

Zlatina Todorova for President (2020/21) Empty Re: Zlatina Todorova for President (2020/21)

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum