Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
avatar
Admin
Posts : 14
Join date : 2020-09-07
View user profilehttps://esnbg.forumotion.eu

Desislava Dimitrova for NR (2020/21) Empty Desislava Dimitrova for NR (2020/21)

Mon Sep 07, 2020 11:34 pm
Dear all,
We are happy to present the application of Desislava Dimitrova for the position of National Representative of ESN Bulgaria for the upcoming mandate. You can find her motivation here.

In the meanwhile Rules and Deadlines still apply:
· All active members of ESN Bulgaria can ask the candidates questions.
· Keep your posts as image-free and document-free as possible.
· The deadline for sending your questions is 16.09.2020, 23:59 h.
· The deadline for the candidate to answer their questions is 18.09.2020, 23:59 h.


Last edited by Admin on Sun Jan 03, 2021 3:20 pm; edited 1 time in total

Ivelina likes this post

Neli Kalinova
Posts : 11
Join date : 2020-09-08
View user profile

Desislava Dimitrova for NR (2020/21) Empty Въпроси към Деси

Tue Sep 08, 2020 5:37 pm
Деси, поздравления за кандидатурата! sunny

Въпросите ми към теб са следните:
1. С какво най-много се гордееш от изминалия мандат като мениджър партньорства?
2. Има ли нещо, което не си успяла да постигнеш - ако да, какво е то и какво ти е попречило?
3. Какво научи от опита си като мениджър партньорства на организацията през изминалата година?
4. Каква е твоята визия за бъдещето на позицията на Националния представител в ЕСН?

Благодаря предварително за отговорите!

Успех! sunny

DesislavaDimitrova likes this post

DesislavaDimitrova
Posts : 5
Join date : 2020-09-07
View user profile

Desislava Dimitrova for NR (2020/21) Empty Re: Desislava Dimitrova for NR (2020/21)

Tue Sep 08, 2020 6:54 pm
Здравей, Нели,

Благодаря за страхотните въпроси!

1. С какво най-много се гордееш от изминалия мандат като мениджър партньорства?
     -  На първо място се гордея, че ЕСН стана по-разпознаваем сред големи компании у нас като Байер България, Пулс фитнес и спа, Декатлон и тн. Гордея се, че сключихме немалко партньорства през годината. Гордея се, че в момента сме в преговори с фитнеси Некст левел, като за мен това е едно от най-големите ми постижения през този мандат.

2. Има ли нещо, което не си узпяла да постигнеш - ако да, какво е то и какво ти е попречило?
    -  Да, в началото на мандата си бях поставила за цял да създам повече партньорства (както национални, така и да подпомогна секциите за създаването на локални партньорства). За съжаление през втория семестър бяхме изправени пред неблагоприятни обстоятелства независещи от нас. Карантината повлия доста негативно на моята позиция, защото много бизнеси пострадаха, момента не беше благоприятен за създаване на нови партньорства,  а и извършването на физически срещи беше невъзможно. Въпреки това обаче успяхме да създадем немалко партньорства, макар и чрез онлайн срещи (повече за тях ще научите по време на платформата Razz ).

3. Какво научи от опита си като мениджър партньорства на организацията през изминалата година?
    -  Научих, че когато си част от национално ниво на организация като нашата, първо идва НИЕ, а след това АЗ. С други думи - научих се, че в дадени ситуации трябва да загърбиш егото си и да се съгласиш с останалите, защото си част от нещо много по-голямо. Научих също, че няма как 10 човека винаги да сте на едно мнение или винаги да се разбирате, но пък е изключително важно винаги да се уважавате и да се опитвате да погледнете и от другата гледна точка. (Може би звучи клиширано, но пък наистина вярвам и заставам зад думите си.)

4. Каква е твоята визия за бъдещето на позицията на Националния представител в ЕСН?
     - Тази година ще бъде изпитание за позицията на Националния представител - ще трябва да решим дали позицията да отпадне или да се адаптира спрямо новите промени. Както и преди съм казвала, моето лично мнение е, че позицията на Националния представител е ключова, дори и след приемането на ЕСН ревю. Защо? Защото той е връзката между трите нива, той е човека който подготвя делегацията, той е най-запознат със случващото се в ЕСН. В случая обаче бъдещето на позицията ще трябва да се реши от активните членове, като аз ще бъда човека който ще трябва да помогне на активните членове да направят това решение. Независимо в коя посока поемем, планирам да дам 100% от себе си, тъй като това решение е ключово за развитието на ЕСН България.

Надявам се това да отговаря на въпросите ти. Благодаря още веднъж! flower

ZlatinaTodorova and Neli Kalinova like this post

atanas.toshev
Posts : 3
Join date : 2020-09-09
Age : 28
Location : Sofia
View user profile

Desislava Dimitrova for NR (2020/21) Empty Re: Desislava Dimitrova for NR (2020/21)

Fri Sep 11, 2020 12:09 pm
Здравей Деси,

Логично да видим и твоята кандидатура. През изминалата една година, освен като Partnership manager, ти успя да представляваш ЕСН България на няколко международни събития и да бъдеш водач на делегация. Опит, който ще ти бъде изключително ценен ако бъдеш избрана на позицията NR.
От работата си в различни проекти и инициативи с теб знам, че си отговорна, амбициозна и strict deadline follower. Мисля, че ще се справиш прекрасно на позицията!
Кое според теб ще бъде най-предизвикателно през следващата една година като НР? Позицията определено придобива малко по-различен смисъл и content, но това е неизбежно в контекстта на събитията около ESN Review.
В своята кандидатура си описала желанието си ЕСН България да има силно LR Comminity, нещо от което нашата организация се нуждае силно. Какъв подход би използвала за да се активизира дейността на LR-a на локално ниво и би ли насърчавала ЛР-рите да посещават различни трейнинги и международни събития на мрежата, именно с цел подклаждане на тяхната заинтересованост към международното ниво.

Благодаря предварително за отговорите и УСПЕХ!

DesislavaDimitrova and Neli Kalinova like this post

DesislavaDimitrova
Posts : 5
Join date : 2020-09-07
View user profile

Desislava Dimitrova for NR (2020/21) Empty Re: Desislava Dimitrova for NR (2020/21)

Fri Sep 11, 2020 1:25 pm
Здравей Наско,

Благодаря за милите думи и хубавите въпроси! Без да се бавя и секунда ти отговарям.

1. Кое според теб ще бъде най-предизвикателно през следващата една година като НР? Позицията определено придобива малко по-различен смисъл и content, но това е неизбежно в контекстта на събитията около ESN Review.
- Както ти сам каза, позицията придобива малко по-различен смисъл. Със сигурност за мен най-голямото предизвикателство ще бъде да помогна на доброволците да вземат решение за бъдещето на позицията - дали да остане и да се адаптира или да бъде премахната. Смятам че това решение ще бъде тежко и ще има нужда от много дискусии и консултации, за да могат членовете да бъдат подробно запознати с всички плюсове и минуси и всеки възможен сценарий.

2. Какъв подход би използвала за да се активизира дейността на LR-a на локално ниво и би ли насърчавала ЛР-рите да посещават различни трейнинги и международни събития на мрежата, именно с цел подклаждане на тяхната заинтересованост към международното ниво.
- Този въпрос малко или много е свързан с по-горния. Друго огромно предизвикателство пред позицията на НР е отмяната на физическите международни събития за предстоящия семестър. Това крие много рискове за мотивацията на доброволците, както и заангажираността им по международните въпроси и тук идва моята роля, както и ролята на ЛР-ите да информират членовете за случващото се, както и да им покажат различните възможности които предстоят и да поддържат духа им. Разбира се, че бих насърчавала не само ЛР-ите, но и всички членове да посещават различни тренинги и събития, защото смятам, че това е много важно за тяхното развитие като личности и като активни доброволци в мрежата.
Подхода който бих използвала за да активизирам ЛР комюнити-то е да организирам месечни разговори, да им давам индивидуални задачи, да водим дебати по различни международни въпроси. Ключова дейност на ЛР-ите ще бъде да консултират секциите си и да дават обратна връзка за мнението на доброволците. Това разбира се са само част от нещата които планирам, за останалите ще научиш по време на платформата. Razz

Поздрави и до скоро flower

Neli Kalinova likes this post

Sponsored content

Desislava Dimitrova for NR (2020/21) Empty Re: Desislava Dimitrova for NR (2020/21)

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum